במעמד שר הבינוי והשיכון התקיים אירוע חתימה על הסכם מסגרת להתחדשות עירונית עבור פרויקטים בעיר הוותיקה

השבוע (שלישי) התקיים אירוע חגיגי לחתימה על הסכם מסגרת להתחדשות עירונית יחד עם ראש העיר ד"ר עליזה בלוך, שר הבינוי והשיכון זאב אלקין, סגן ראש העיר ויו"ר ועדת תכנון ובנייה הרב שמעון גולדברג, מנהל הרשות להתחדשות עירונית אלעזר במברגר, יועמ"ש העירייה מיקי גסטווירט, מהנדסת העירייה ענבר וייס, ראש מינהל חינוך, נוער וקהילה שרי דרור, תושבים ומכובדים נוספים. ההסכם מטרתו תמיכה בפיתוח תשתיות להתחדשות עירונית בעיר הוותיקה. תמיכה זו תאפשר להתקדם בתהליך הפרויקטים הכרוכים בתוספת בינוי ובתוספת אוכלוסייה בתחומי הרשות המקומית ולקדם פרויקטים להתחדשות עירונית ע"מ לייצר איכות חיים טובה יותר לתושבים.

שר הבינוי והשיכון זאב אלקין שיתף את המשתתפים בתהליך ושמח על העבודה המשותפת של עיריית בית שמש עם המשרד והמנהלת להתחדשות עירונית. השר ציין את ראש העיר לשבח על התעקשותה להכניס את העיר להסכם, סיפר כי המהלך הוא חלק מהחלטת הממשלה הייעודית לעיר בית שמש שהתקבלה לאחרונה. לבסוף הדגיש השר את התושבים שהם ציר מרכזי בהליך ופנה ליו"ר הוועדה הממונה סגן ראש העיר הרב גולדברג ואמר לו: "אתה איש מפתח לקידום מהלך".

ראש העיר ד"ר עליזה בלוך: "התחדשות עירונית היא לא סוגיה שהיא נטו בינוי אלא מדובר בתהליך חברתי. מדובר באנשים שגדלו במעברות, שעשו עלייה, שבחרו לחיות כאן. בשביל להצליח אנחנו צריכים תמיכה של כולם ואנחנו נצלח את האתגר. אנחנו נכנסים למהלך אחרי תקופה ארוכה ופה אנחנו אומרים להם שאנחנו עומדים יחד איתם. אני רוצה להודות לשר, למנהל הרשות להתחדשות עירונית ולכל השותפים. בית שמש לקחה על עצמה שלל אתגרים וכל דרך לייצר התחדשות עירונית היא טובה ולגיטימית. ביאליק, הגפן, רמת לח"י, הם כולם אתגרים ואנחנו נגיע לכולם. אחרונים חביבים, אני רוצה להודות לתושבים שהם המהות של כל מה שאנחנו עושים. מאחלת לכולנו המון עשייה מוצלחת בהמשך הדרך".

ראש הרשות להתחדשות עירונית אלעזר במברגר דיבר על חשיבות התושבים בקידום ההסכם ועל התהליכים הכרוכים בו. לבסוף הסביר לנוכחים את משמעות ההסכם.