שנת הלימודים בבית שמש נפתחה כסדרה ובהצלחה מרובה
סיור מקיף במוסדות החינוך בעיר נערך לרגל פתיחת שנת הלימודים *חה"כ בוזי הרצוג הצטרף לסיור ולטקס הפתיחה בביה"ס ברנקו וייס
*סיור מקיף במוסדות החינוך בעיר נערך לרגל פתיחת שנת הלימודים *חה"כ בוזי הרצוג הצטרף לסיור ולטקס הפתיחה בביה"ס ברנקו וייס *מחר צפוי לבקר סגן שר החינוך חה"כ מאיר פרוש *ראש העיר משה אבוטבול: "עיר טובה מתחילה עם מערכת חינוכית טובה וזהו האתגר הגדול ביותר עליו אנו שמים דגש" *ממונה החינוך מר ישעיהו ארנרייך: "הייתה לנו מלאכה קשה לקראת שנת הלימודים אך בסופו של דבר כולם הבינו את טובת המערכת והביאו יחד לפתיחה המוצלחת של שנת הלימודים" *סגן ראש העיר וממונה חמ"ד מר חיים בן מרגי: "שמחנו לראות את שיתוף הפעולה של מערכות העירייה לטובת כלל המגזרים בעיר"
בית שמש פתחה היום באופן רשמי את שנת הלימודים תשע"ו בהצלחה מרובה, קרוב ל-33500 תלמידים כ"י נכנסו בשמחה בשערי מוסדות חינוך, ובניגוד לעבר, בשנה זה מערכת החינוך בבית שמש לא הגיעה לכותרות, ופתיחת שנת הלימודים החלה עם אפס תקלות.
את היום הראשון ללימודים הקדיש ראש העיר מר משה אבוטבול וקברניטי העיר לסיור והשתתפות בטקסי הפתיחה החגיגיים במוסדות החינוך השונים בעיר, כולל במוסדות חינוך שבשנים קודמות 'כיכבו' במאבקים ופרשיות שונות כביה"ס הממלכתי 'שפות ותרבויות' וביה"ס הממ"ד 'אורות בנות', אך בשנה זו כולם מרוצים ושבעי רצון.
בסיור השתתפו: ראש העיר מר משה אבוטבול, ממונה החינוך מר ישעיהו ארנרייך, סגן רה"ע וממונה חמ"ד מר חיים בן מרגי, מנכ"ל העירייה עו"ד מתי חותה, סמנכ"ל העירייה מר דוד סיטבון, מנהלת אגף החינוך היוצאת גב' רונית רענן, סגן מנהל אגף החינוך מר מנחם ברוכמן וחברי הנהלת העירייה ומפקד משטרת בית שמש סנ"צ שלומי טולידנו.
הסיור החל במבנה החדש והמשופץ של בית הספר שפות ותרבויות ברחוב הגפן, אליו עבר ביה"ס מרמת בית שמש לאחר פסיקת בית המשפט בשנה שעברה ובהסכמה, את פני הפמליה קידמו בברכה, מנהלת ביה"ס גב' דלילה אליעזר, יו"ר הנהגת הורים היישובית מר יניב פוגל, יו"ר ועד ההורים גב' טטיאנה אילוז, אשר הודו לראש העיר, לבכירי העירייה ולמשרד החינוך על שיתוף הפעולה החיובי ועל שיפוץ המבנה בסך של מיליון וחצי ש"ח.
ראש העיר ציין את הערכתו לבית הספר ולצוות החינוכי, ואמר כי כעת כשבית הספר נמצא בסביבה הטבעית שלו, הוא יוכל להרחיב את השורות ולקלוט תלמידים נוספים אשר נמנעו להירשם אליו עד כה בשל המרחק הגדול בין מבנה בית הספר שהיה ברמת בית שמש לבין שכונות בית שמש הותיקה שם מתגורר קהל היעד שלו.
מר ישעיהו ארנרייך ממונה החינוך ציין את שיתוף הפעולה המוצלח בתקופה האחרונה בין העירייה, משרד החינוך ובית הספר שהביא לתוצאה משביעת הרצון של כולם.
בהמשך הסיור, הגיעו לביה"ס ברנקו וייס, אליו הוזמן יו"ר האופוזיציה חה"כ בוזי הרצוג לפתוח את שנת הלימודים יחד עם ראש העיר.
הרצוג הביע את התפעלותו מההשקעה העירונית הגדולה בהרחבת בית הספר לקריה חינוכית מכובדת, הכוללת מעבר למבנה המקורי, גם מבנה חדש שנחנך לאחרונה, אודיטוריום מפואר חדש, ואולם ספורט חדיש הנמצא שבנייתו הושלמה ובתקופה הקרובה יפתח לרווחת התלמידים.
בהמשך ביקרה הפמליה בבית הספר 'אהבת ישראל בנות' שברמת בית שמש ושמחו עם הילדים העולים לכתה א'.
הסיור הסתיים במתחם בית הספר 'אורות בנות', בו התקבלו בכירי העירייה בתשואות ובהערכה רבה על העשייה החיובית והמקצועית למען מערכת החינוך בעיר, בתום הסיור הספר התקיימה במקום ישיבת סיכום ומסיבת עיתונאים.
ראש העיר משה אבוטבול אמר בדבריו כי הוא נרגש לראות את שמחת ילדי מוסדות החינוך, כאשר לכל תלמיד יש את הכיתה שלו. "כשנכנסתי לתפקידי כראש עיר לפני שבע שנים בקשתי ממשרד החינוך כי יערוך סקר מקצועי למיפוי מערכת החינוך בבית שמש וגילינו כי קיים מחסור של 400 כיתות לימוד, במהלך השנים בנינו כמה מאות כיתות, אך ב"ה במקביל ישנו גם גידול מבורך וכן נבנות שכונות חדשות, כך שאמנם הפער הצטמצם אך עדיין קיימים צרכים גדולים".
"אני חייב לציין את העבודה המקצועית של ממונה החינוך מר ישעיהו ארנרייך, אני עוקב אחריו ורואה את העבודה מסביב לשעון, כבכל עיר וכבכל ערב שנת הלימודים, היו כאן אין ספור סוגיות הדורשות טיפול, מדי יום צצו עשרות בעיות, אך ארנרייך יחד עם מנכ"ל העירייה עו"ד מתי חותה עבדו קשה ובמסירות, והצליחו להביא תוצאות ברוכות גם במקומות שאחרים היו כבר מתייאשים מהם כמו מתחם הקרוונים ברחוב נחל ערוגות שפונה ובמקומו יבנו בשלב ראשון 18 כיתות לימוד חדשות, השמה מלאה של כל התלמידות בבתי הספר בחינוך החרדי, ובאופן מכובד כאשר כל בת ידעה מראש לאיזה בית ספר היא הולכת", אמר ראש העיר.
ראש העיר שיבח בדבריו גם את סגן ראש העיר חיים בן מרגי ממונה חמ"ד, שנכנס לקואליציה לפני מספר חודשים, ולמרות הזמן הקצר עבד בשיתוף פעולה והצליח להביא הישגים רבים למערכת החינוך של החמ"ד.
ממונה החינוך מר ישעיהו ארנרייך עמד בדבריו על העבודה הקשה שהייתה בפתיחת מערכת החינוך בבית שמש, בפרט כאשר מדובר היה בסבב ענק בין מספר מוסדות חינוך שבסופו 2000 תלמידים קיבלו מענה מהעירייה במבנים ומנ"דים חדשים, והכל בתיאום מלא ובדייקנות, שכן אם מוסד אחד היה גורר רגליים הוא היה עוצר את כל הרכבת.
"זו הייתה מלאכה קשה ביותר, רבת אתגרים, אך היום כאשר אני עובר בין מוסדות החינוך ורואה את הילדים הנרגשים ביום חגם, זה מחזק בקרבי את ההרגשה כי 'יש שכר לפועלך', אלו הילדים שנכנסים למוסדות החינוך, לכל ילד יש את הכיתה שלו ולכל אחד את המוסד שלו, שלא כמו בערים אחרות שיש מאבקים ותלמידים רבים עדיין לא סודרו", אמר ארנרייך שהודה לראש העיר, למנכ"ל העירייה ולכל הצוות שעסק יחד למען המטרה החשובה.
סגן ראש העיר חיים בן מרגי ציין כי הוא נמצא בתפקידו רק תקופה קצרה, אך סיעת 'הבית היהודי' נכנסה לקואליציה בכדי להטביע חותם, והוא שמח לראות את שיתוף הפעולה של כל המערכות העירוניות למען כלל המגזרים בעיר.
בן-מרגי ציין גם כי עד הרגע האחרון היו בעיות כמו בגני ילדים מסוימים שהתקשו לפתוח את שנת הלימודים עקב בניית בתי כנסת מעליהם, ובזכות שיתוף פעולה של כלל הגורמים נמצאו פתרונות המניחים את הדעת למען טובת התלמידים.
מנכ"ל העירייה עו"ד מתי חותה עמד על דרכי העבודה שלו יחד עם ממונה החינוך מר ישעיהו ארנרייך, ואמר כי בניגוד לשנים עברו, הפעם הציגו חזון לפתיחת שנת הלימודים, הקימו מסגרת ודאגו שכל המוסדות יפעלו ברוח זו. אמנם היו קשיים, היו מנהלים שניסו להתחכם ולהתנהל ללא מחויבות למערכת כולה ולכלל תושבי העיר, אבל עבדנו קשה שבסופו של דבר כולם יהיו חלק מהמתווה, וכך יכולנו לפתוח את שנת הלימודים עם כיתה לכל תלמיד.
בדבריו הודה מנכ"ל העירייה לראש העיר משה אבוטבול, באומרו "דרך העבודה שלנו הביאה לא מעט מנהלים ועסקנים לנסות להוביל לובי משלהם, היו כאלו שבאו עם טענות לראש העיר, אבל הוא ידע לקלוט את כל הטענות ולתת לנו חופש פעולה שבסופו של יום התברר כדרך הטובה שמחברת בין הרצוי לבין המצוי".
במהלך מסיבת העיתונאים בירכו ראש העיר והדוברים את גב' רונית רענן מנהלת אגף החינוך היוצאת ואיחלו לה הצלחה רבה בדרכה, ושיבחו מר חברון טרבלסי שנבחר לאחרונה להיות מנהל אגף החינוך של העירייה, וציינו את ניסיונו העשיר בתחום החינוך והעשייה החינוכית, כך שבוודאי עם כניסתו לתפקיד הוא יטביע חותם על העשייה.
במהלך מסיבת העיתונאים בירכו ראש העיר והדוברים את גב' רונית רענן מנהלת אגף החינוך היוצאת ואיחלו לה הצלחה רבה בדרכה, ושיבחו מר חברון טרבלסי שנבחר לאחרונה להיות מנהל אגף החינוך של העירייה, וציינו את ניסיונו העשיר בתחום החינוך והעשייה החינוכית, כך שבוודאי עם כניסתו לתפקיד הוא יטביע חותם על העשייה.




<img alt="ח" כ="" בוזי="" הרצוג="" עם="" ראש="" העיר="" בטקס="" פתיחת="" שנת="" הלימודים"="" id="ח" data-cke-saved-src="http://betshemesh.muni.il/uploads/n/1441134938-2.jpg" src="http://betshemesh.muni.il/uploads/n/1441134938-2.jpg" style="width: 300px; height: 169px;" title="ח">
