11000 משתתפים בפסטיבל בית שמש למוסיקה, רוק ונשמה יהודית ה-17
ראש העיר מר משה אבוטבול: הפסטיבל המושקע והמוצלח מהווה גאווה מקומית *דובר העירייה מר מתי רוזנצויג שהפיק את הפסטיבל: השתדלנו לשלב אמנים מקומיים על מנת לעודד את חיי התרבות בעיר
פי כמה משתתפים מבשנים עברו *במת אמנים מורחבת: אהרן רזאל, ליפא שמלצר, איציק אשל, מאט דאב, לני סלומון ולהקות מקומיות נוספות *ראש העיר מר משה אבוטבול: הפסטיבל המושקע והמוצלח מהווה גאווה מקומית *דובר העירייה מר מתי רוזנצויג שהפיק את הפסטיבל: השתדלנו לשלב אמנים מקומיים על מנת לעודד את חיי התרבות בעיר
הצלחה גדולה לפסטיבל סוכות הנערך מדי שנה באמפיתיאטרון העירוני, כאשר למרות הארגון בהתראה קצרה של כמה ימים, השתתפו בו 11.000 מתושבי בית שמש ואף מחוצה לה שבאו ושמחו יחדיו באווירה של אחדות, למעלה מפי שנים מההערכות המוקדמות.
בפסטיבל הופיעו ענקי הזמר היהודי: אהרן רזאל ולהקתו, ליפא שמלצר, איציק אשל ולהקתו, ואמנים מפורסמים ומוכשרים תושבי בית שמש: לני סלומון, בית ספר לנבואה ודב קארפ.
ייחודו של הפסטיבל שהתקיים גם השנה תחת הכותרת "שמחת בית השואבה בסימן אחדות", הוא הן בכמות המשתתפים, שהם פי כמה מבשנים עברו, והן בהרכב המשתתפים.
מחזה מרנין ונדיר היה לראות את בית שמש בשעתה היפה, בשמחת חג אמיתית של אחדות, ריקודי של מעגלים מעגלים של תושבי העיר מכל המגזרים והעדות חוגגים ושמחם יחדיו בשמחת החג.
הפסטיבל הופק ע"י דובר העירייה מר מתי רוזנצוייג שנטל על עצמו את היוזמה והמשימה לקיים את האירוע בהתראה קצרה למרות תכנית ההתייעלות של העירייה שהביאה להרהורים על קיומו של הפסטיבל בשנה זו.
הפסטיבל התאפשר הודות לפעילותם המסורה של סגן ראש העיר מר חיים בן מרגי, וחבר הנהלת העיר מר אליאסף ורמן ממונה קליטה ומורשת ישראל שעמלו רבות למען המשך המסורת הנפלאה של פסטיבל בית שמש, יחד עם סגן ומ"מ ראש העיר מר מאיר בלעיש ממונה אירועים החתום על הצלחת הפסטיבל כמו יתר האירועים המוצלחים בעיר.
לתקצוב הפסטיבל התגייסו גם: חבר הנהלת העיר מר יגאל חדד ממונה תרבות תורנית, ומנהל המחלקה הרב מרדכי חייאוב, יו"ר המועצה הדתית הרב יהודה מדיזדה, האגף לתרבות תורנית במשרד החינוך, וחברת צמח המרמן הבונה את פרויקט 'נופיה' בכניסה לעיר.
ראש העיר מר משה אבוטבול, שבמסגרת מדיניותו לעידוד התרבות והאמנות המקומית, הנחה את הנהלת העירייה לתקצב את הפסטיבל למרות הקשיים התקציביים, בירך את החוגגים הרבים וציין כי ההצלחה הגדולה של הפסטיבל מעודדת את המשך המסורת ומצדיקה את ההשקעה התקציבית הגדולה, והודה לכל השותפים בהפקת והצלחת הארוע ולחברת צמח המרמן הבונה את פרויקט נופיה בכניסה לעיר שפרסה את חסותה על הפסטיבל.
סגן ראש העיר ומ"מ מר מאיר בלעיש, שיתף את הקהל בהתרגשותו מהשמחה הגדולה של תושבי העיר, הודה לראש העיר על שיתוף הפעולה הפורה למען תושבי בית שמש, וביקש להתחיל מייד את ההכנות לפסטיבל בית שמש ה-18 שיערך בסוכות הבא.
סגן ראש העיר חיים בן מרגי הודה לראש העיר ולגזבר העירייה על הסדרת התקציב לקיום הפסטיבל.
"הצלחנו לעשות את הלא יאומן כאשר לפני שבוע וחצי עדיין לא היה כסף לפסטיבל, התעקשתי על כך שהוא יתקיים ואני שמח שגם ראש העיר והגזבר הבינו את חשיבות העניין ובסופו של דבר הסדירו את התקציב למרות הקשיים הכרוכים בכך, וזאת הודות לשיתוף פעולה של חברי הקואליציה ידידי אליסף ורמן , מאיר בלעיש ויגאל חדד".
בן מרגי הוסיף כי, "הצלחת הפסטיבל הייתה הרבה מעבר למצופה ועל כך צריך להודות לדובר העירייה מתי רוזנצוויג, לדוד וקנין ולאיציק קניזו שעשו את הלא יאומן ובימים ספורים הצליחו להרים את האירוע ולהביא להצלחה שכזאת".
לסיום אמר בן מרגי "כל מי שהיה באירוע ראה את הפנים היפות של בית שמש והרגיש את אוירת האחדות. אני תקווה שהשמחה והאחדות הזאת ימשיכו ללוות אותנו לאורך כל השנה ".
חבר הנהלת העירייה מר אליסף ורמן ממונה קליטה ומורשת ישראל, אמר: "פסטיבל סוכות תשע'ו, עשה היסטוריה. פסטיבל אחד הראה לכולנו כמה דברים שלא נראו כאן כבר תקופה ארוכה.
תושבי העיר הצביעו ברגליים והגיעו באלפיהם לאירוע תרבות - פשוט כדי ליהנות. כן, מסתבר שאפשר ליהנות בבית שמש.
האדם הממוצע ברחוב, מרגיש בנוח עם הפסיפס המגזרי בעיר. כולם נהנו, אחד ליד השני, ללא כיפה, עם כיפה סרוגה, עם כיפה שחורה, עם כובע ושטריימל.
לא היתה תחושה של נרדפות/השתלטות/אורזים מזוודות. נהפוך הוא, גאווה גדולה לראות עשרת אלפי איש ואישה - נהנים ברוח ישראל סבא, גאים להיות בעיר שלהם.
בית שמש מושכת אנשים מבחוץ. כן, כעשרים אחוז מבאי הפסטיבל היו מחוץ לעיר, שהגיעו אליה בגלל התרבות שיש בה. גם כאן, מכל המגזרים והעדות.
אני לקחתי מכאן המון כח, עוד יותר כח רצון לעשות. ועכשיו , פני עתיד, ראשית, אני כנבחר ציבור מתחייב שהחוויה של אתמול לא תהיה חד פעמית.
כבר במוצאי שמחת תורה מתוכננות הקפות שניות גדולות ברוב עם בגבעת שרת, ועם הסעות מרמת בית שמש.
שנית, נפיק לקחים ממה שהיה אפשר לשפר (יותר פרסום, גם מחוץ לעיר כדוגמא), בנוסף, אירועי חנוכה כבר נמצאים בתכנון , ימי עיון, הופעות ועוד דברים שיתנו לכם תחושת גאווה לגור בעיר בית שמש. אם נאמין שניתן , וודאי שגם נצליח", סיים ורמן.
דובר העירייה מר מתי רוזנצוייג שהנחה את האירוע ביחד עם מר אילן גאל דור, ציין כי "במטרה לעידוד התרבות והאמנות המקומית המכילה כישרונות גדולים ומפורסמים, השתדלנו לשלב אמנים מקומיים, אנו מזמינים את אמני העיר להשתלב בפעילויות בית האמנים".
בסיום האירוע הודה הדובר לצוות המקצועי הבכיר של עיריית בית שמש שעשו את הלא יאומן בהפקת האירוע בהתראה כ"כ קצרה: מנכ"ל העירייה עו"ד מתי חותה, סמנכ"ל העירייה מר דוד סיטבון, גזבר העירייה רו"ח אריה ברדוגו, מנהל אגף האירועים מר איציק קניזו שפעל יומם ולילה גם בערבי ומוצאי שבתות וחגים למען האירוע יחד עם מר דוד וקנין, קב"ט מוסדות חינוך מר יהודה בן הרוש, משטרת בית שמש בפיקודו של סנ"צ שלומי טולידנו, רכז רישוי אודי כהן, רדיו קול ברמה ששידר את האירוע בשידור חי, ואחרון חביב באמת המפיק אשר וייג שניהל את האירוע וההכנות אליו במקצועיות ובסבלנות נדירים.





