דו"ח הלמ"ס החדש: בית שמש העיר הצעירה ביותר בארץ
52% מאוכלוסיית העיר הינה מתחת לגיל 17 * ממוצע הילדים למשפחה בבית שמש עומד על 3.8% לעומת הממוצע הארצי העומד על 3.3% *ראש העיר מר משה אבוטבול: ילדים הם ברכה, בקרוב בית שמש תכפיל את עצמה שוב ותהיה מבין 5 הערים הגדולות בארץ
*52% מאוכלוסיית העיר הינה מתחת לגיל 17 * ממוצע הילדים למשפחה בבית שמש עומד על3.8 לעומת הממוצע הארצי העומד על 3.3 *ראש העיר מר משה אבוטבול: ילדים הם ברכה, בקרוב בית שמש תכפיל את עצמה שוב ותהיה מבין 5 הערים הגדולות בארץ*
דו"ח הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה המתפרסם לרגל יום הילד הבין-לאומי, מגלה כי העיר בית שמש הינה העיר הצעירה ביותר בארץ מבין הערים הגדולות שמעל 100.000 תושבים.
מהנתונים שפורסמו והעדכניים לשנת 2015 עולה כי בישראל חיים 2.798 מיליון ילדים (עד גיל 17), שהם שליש מאוכלוסיית המדינה. כמעט שני מיליון ילדים הם יהודים, לעומת 718 אלף ילדים ערבים ועוד כ-84 אלף ילדים סווגו כחסרי דת או כנוצרים שאינם ערבים.
במקום הראשון מקרב הערים הגדולות מעל 100.000 תושבים כאמור מופיעה בית שמש עם 52%, במקום השני העיר בני ברק עם 47%, במקום השלישי ירושלים עם 40% ובמקום החמישי העיר אשדוד עם 30%.
בעוד בחיפה ותל אביב-יפו הילדים מהווים כחמישית (23% בחיפה ו-21% בתל אביב) מאוכלוסיית העיר.
מהנתונים שנחשפו בדו"ח עולה עוד כי לראשונה נוצר שוויון בילודה בין יהודים לערבים – 3.13 ילדים בממוצע.
עד תחילת שנות ה-2000 מספר הילדים הממוצע בקרב משפחות ערביות עמד על כ-4.3 בממוצע וכ-2.6 בקרב משפחות יהודיות.
ראש העיר מר משה אבוטבול הגיב לנתונים החדשים: ילדים מביאים ברכה, העיר בית שמש שעברה כעת את 100.000 תושבים, תכפיל את עצמה שוב בשנים הקרובות ותמנה למעלה מ- 250.000 תושבים.
בימים הקרובים יחל שיווק מסיבי נוסף של אלפי יחידות דיור בעיר מתוך 20.000 יחידות דיור המאושרות לשיווק" סיים רה"ע.