בית ספר אורות בנות משתתף בתחרות בניה ירוקה

בית ספר אורות בנות שהוא בית ספר ירוק מתמיד, המתנהל מספר שנים באופן ירוק ומקדיש חלק רב מתכנית הלימודים שלו לנושאי קיימות ושמירה על הסביבה הגיש תכנית לבניה ירוקה בבית הספר במסגרת תחרות המאורגנת על ידי  המועצה הישראלית לבנייה ירוקה, משרד החינוך  והמשרד להגנת


 

בית ספר אורות בנות שהוא בית ספר ירוק מתמיד, המתנהל מספר שנים באופן ירוק ומקדיש חלק רב מתכנית הלימודים שלו לנושאי קיימות ושמירה על הסביבה הגיש תכנית לבניה ירוקה בבית הספר במסגרת תחרות המאורגנת על ידי  המועצה הישראלית לבנייה ירוקה, משרד החינוך  והמשרד להגנת הסביבה.

לאחרונה התבשרו בבית הספר כי הם עברו בהצלחה את השלב הראשון של התחרות לבתי ספר בבנייה ירוקה והם  עוברים לשלב השני של תחרות זו. התחרות בבנייה ירוקה מספקת הזדמנות לפתח את הרעיון שהגישו, בתהליך שילווה על ידי מנטור מטעם יוזמי התחרות.

מנהלת בית הספר פרחיה נחמני יחד עם המורה אורית שפיבק רכזת המדעים ובשיתוף נציגת ההורים מיכל גלאט ותלמידות אמירים משכבת ד'-ו' הגישו תכנית הכוללת הקמת מוזיאון קיימות על גג בית הספר. הרעיון הינו בנייה של מוזאון פתוח, אטרקטיבי ופעיל בצורת גינה ירוקה על גג בית הספר, במטרה לצמצם את טביעת הרגל האקולוגית של בית הספר. המוזאון יזמן למידה חוץ כיתתית, יכלול היבטים מגוונים של גגות ירוקים ויעסוק בתחומים: מים, אנרגיה, איטום, בידוד וטמפרטורה, מגוון ביולוגי של פלורה מקומית ועופות. נושאי ההמחשה והלמידה שיודגמו במוזיאון יעשירו את הלמידה שתיכלל בתכנית הלימודים הבית ספרית.

בית הספר קבל הסמכה כבית ספר ירוק מתמיד בשנת 2015 , דרישות ההסמכה הן הכנת תכנית לימודים בית ספרית בנושאי קיימות לכל שכבות הגיל הכולל 30 שעות לפחות לכל שכבה, התנהלות ירוקה בבית הספר המפחיתה שימוש בנייר, חוסכת במים ובחשמל עושה שימוש חוזר בחומרים ומפרידה פסולת למחזור. כמו כן בית ספר ירוק מתמיד מפעיל וועדת תלמידות ירוקה שמארגנת ומובילה בבית הספר פרוייקטים סביבתיים ובית הספר מעביר לקהילת ההורים ותושבי השכונות הסמוכות לבית הספר ערכים של שמירה על הסביבה והתנהלות מקיימת וכדוגמא לקחו את הפחתת השימוש בשקיות הניילון ועידוד קניות בשימוש בתיקים רב פעמיים.

היחידה לאיכות הסביבה שלוותה את בית הספר בהגשת התכנית תמשיך ללוות את בית הספר בחשיבה ובתכנון הפרטים לביצוע ותשתתף בצוות שיקדם את ביצוע התכנית.

ראש העיר משה אבוטבול ומ"מ מאיר בלעיש הממונה על איכות הסביבה מאחלים לבית הספר הצלחה רבה והמשך עשייה מקיימת שישמו דוגמא למוסדות חינוך נוספים בעיר בית שמש.