משרד השיכון ומשרד המשפטים אישר את בקשת עיריית בית שמש למודל ההצרחה (העברת הזכויות) בין נווה שמיר לציבור הכללי לבין רמה ד' לציבור החרדי

משרד השיכון ומשרד המשפטים אישר השבוע את בקשת עיריית בית שמש למודל ההצרחה (המרת הזכייה) בין נווה שמיר המיועד לציבור הכללי לבין רמה ד' המיועד לציבור החרדי.

המשמעות האישור היא כי תושב חרדי שזכה בדירה במחיר למשתכן בנווה שמיר, שצביונו מותאם לציבור הכללי, יוכל להמיר את הזכייה לדירה ברמה ד' שצביונה מותאם למגזר החרדי ובמקביל, תושב אשר שייך לציבור הכללי וזכה במחיר למשתכן ברמה ד', יוכל להמיר את הזכייה שלו לדירה בנווה שמיר.

בנוסף בשלושת החודשים הקרובים תתקיים הגרלה של המחיר למשתכן בשכונה ד' המיועדת למגזר החרדי.

עוד סוכם, כי זוכים מהמגזר החרדי אשר זכו במחיר למשתכן בדירה בנווה שמיר, יוצע להם להמיר את הזכייה בנווה שמיר להגרלה הקרובה של המחיר למשתכן בשכונה ד', שם תשודרג זכייתם ויוצע להם להיות במקומות הראשונים בהגרלה של המחיר למשתכן ובכך יזכו לבחור את הקומה והמיקום של הדירה.

מעיריית בית שמש מוסרים כי דבר זה נעשה תוך שיתוף פעולה ומאמץ גדול של חברי המועצה שלום אדרי, שמעון גולדברג וראש העיר עליזה בלוך.

ראש עיריית בית שמש, ד"ר עליזה בלוך: "אני שמחה לבשר כי בית שמש מתקדמת להיות עיר שהיא מודל אמיתי בו לכל אחד יש מקום בעיר. זוהי בשורה אמיתית. אנו רואים בהחלטה זו הבעת אמון גדולה בתהליכים אותם אנחנו מובילים בעיר. זו התחלה של תהליך לבנות בו חיים איכותיים לכולם. אני מודה לצוות משרד המשפטים ולמשרד השיכון על ההבנה למקומה הייחודי של העיר בית שמש במרקם החברתי הישראלי ולחברי הנהלת העיר שמעון גולדברג ושלום אדרי על המאמץ הגדול ושיתוף הפעולה.

יו״ר ועדת המשנה לתכנון ולבניה וחבר המועצה, שמעון גולדברג: "המהלך הזה ייצר הזדמנות לכלל אוכלוסיות העיר ובכך ישמר את ההחלטה ההיסטורית שרמת בית שמש ד' תהיה למגזר החרדי ונווה שמיר למגזר הכללי. מה שהיה חשוב לנו זה לא לסכן את הזכייה של מי שזכה בשכונה אחרת עם צביון אחר. כך שהמרת הזכייה בין השכונות תהיה ללא סיכון להפסד הזכייה אלא אף ישדרג את הזוכים בשיפור הבחירה לדירה שירכשו במסגרת המחיר למשתכן ולפעמים גם במחיר הדירה. כמובן שמהלך זה ייעשה תוך כדי רצון הרוכשים ולא תוך כדי כפייה"

חבר המועצה ויו״ר סיעת הליכוד בבית שמש, שלום אדרי: "אני שמח על החלטת משרד המשפטים ומשרד השיכון. דבר זה יאפשר לשמור על צביונה הציוני של נווה שמיר ויאפשר לזוגות צעירים ולבני העיר שלא התאפשר להם עד היום בשום שכונה לרכוש דירה ובכך לשמור על האיזון הדמוגרפי. אני מקווה שהמהלך הזה יצליח".