מפגש עיתונאים בנושא היערכות לפתיחת שנה"ל

"פתיחת שנת הלימודים תהיה בסימן של תקווה והתחדשות״

מפגש עיתונאים ייחודי בנושא היערכות לפתיחת שנת הלימודים התקיים היום בבניין העירייה בהשתתפות ראש העיר והממונה על החינוך, ד"ר עליזה בלוך, סגן ראש העיר הממונה על החינוך, הרב ישעיהו ארנרייך, סגנית ראש העיר הממונה על הרווחה, רינה הולנדר, מנכ"לית העירייה, מירה מינס, ראש מנהל החינוך, מעוז ביגון, ראשי המחלקות השונים בעירייה בתחום החינוך והנהגת ההורים.

במהלך המפגש שיתפה ראש העיר כיצד קיבלה את מערכת החינוך בעיר עם היכנסה לתפקיד, את הקשיים והאתגרים לרבות מחסור של למעלה מ- 1000 כיתות, תשתיות ישנות ומבנים רבים שאינם תקינים ובטוחים, גני ילדים ללא הצללות, מתקני משחק ישנים ולא תקינים ועוד. וכיצד במשך החודשים האחרונים כינסה יחד עם סגן ראש העיר, הרב ישעיהו ארנרייך  כלל הממונים על החינוך בעיר כדי לעבוד יחד בעבודה משותפת בכדי ליצור פתרונות, להיות מסונכרנים ולפתוח את שנת הלימודים בצורה הטובה ביותר למען כלל ילדי העיר.

ראש העיר הציגה נתונים על פתיחת שנת הלימודים בעיר:

מערכת החינוך בבית שמש היא מערכת החינוך העשירית בגודלה בארץ ולומדים בה כ-  44,796 תלמידים. ביניהם בבי"ס הממלכתי -2,682 תלמידים, בממ"ד - 7,423 תלמידים, בחרדי - 29,691 תלמידים ועוד כ-5000 תלמידים אשר אינם רשומים במערכת החינוך.

ראש העיר מנתה את הפעולות שהעירייה עשתה לקראת פתיחת שנה"ל ביניהם:

• אכלוס מבני חינוך חדשים ובניית מנדי"ם
  • השתתפות תקציבית בהתאמות במוסדות חינוך לצורך פתיחת שנה"ל
  • שיבוץ 850 תלמידות לסמינרים
  • הרשאות תקציביות ל-140 כיתות חדשות
  • שיפוצי קיץ בבתי ספר והצללות בחצרות בתי הספר
  • שיפוצים והצללות בגני ילדים ברחבי העיר בסך של 4.5 מלש"ח
  • פתיחת גני תקשורת לראשונה בעיר
  • הקמת מינהל חינוך ומינוי מנהלי מחלקות
  • זכיינים חדשים בתחום הסעות חינוך מיוחד והערכות מחודשת     הנגזרת מכך
  • מינוי מנהלים חדשים בבתי ספר
  • נותנים מענה לילדי החינוך המיוחד: השנה יתקיים סקר עומק לילדי החינוך המיוחד ברחבי העיר.
  • תלמידות כיתה ה' במגזר החרדי יקבלו סבסוד לשיעורי השחייה
  • תוכנית "מנהל מאמץ"

בנוסף הודיעה ראש העיר, ד"ר עליזה בלוך כי שנת הלימודים הקרובה בכלל גני הילדים ובתי הספר ברחבי העיר בית שמש תהיה בסימן של "מחנכים לניקיון – מחנכים לאחריות". כל כיתה בכלל מוסדות החינוך בעיר - גני הילדים, בתי ספר יסודיים, תלמודי תורה, סמינרים יאמצו לעצמם מתחם בעיר (רחוב, שכונה או גינה ציבורית) וכחלק מ"חינוך לאחריות" ינקו אותו. הפרויקט ילווה בתכנית חינוכית פדגוגית בכל מסגרות החינוך ובמערך של שיעורים על הערך של לקיחת אחריות. הפעילות תתקיים במהלך שעות הלימודים ובהתאם לגיל הילדים ולמרחב הציבורי ששייך ושיאומץ על ידי המסגרת החינוכית.

ראש העיר הממונה על החינוך, ד"ר עליזה בלוך: ״בבית שמש יש צוות חינוכי מצוין שעושה לילות כימים כדי לקדם את החינוך ואין לי ספק שבאמצעות עבודה משותפת נביא את מערכת החינוך להיות מהטובות ביותר בארץ״.

סגן ראש העיר הממונה על החינוך, הרב ישעיהו ארנרייך: ״האחד בספטמבר הוא יום חג עבור כל ילד וילדה המתחילים את שנת הלימודים. ההיערכות שלנו לשנת הלימודים נעשית החל מה-2 לספטמבר. מדובר בחודשים רבים של מאמצים על מנת לפתוח את שנת הלימודים בצורה הטובה ביותר. אני מבקש להודות למנהלים היקרים שעוזבים את בתי הספר ולהביע את הערכה הגדולה על פעילותם ופועלם ומאחל ברכות הצלחה לרוב למנהלים החדשים שנכנסים לתפקידים. ואחרונים חביבים נאחל ברכת הצלחה לכל תלמיד ותלמידה בעיר. אני מודה לראש העיר, עליזה בלוך, לראש מנהל החינוך, מעוז ביגון, לסגנו מנחם ברוכמן, ולכל מנהלי המחלקות הפועלים ללא לאות למען כל ילד וילדה בעיר״.

מנכ"לית העירייה, מירה מינס: ״העירייה נערכת לפתיחת שנת הלימודים בכל אפיק אפשרי- מינהל החינוך על כל מחלוקתיו עובד מסביב לשעון לפתיחת שנה״ל, מינהל התפעול בניקיון, ניקוש וגינון בתי הספר והגנים, מוקד 106, במקביל לפעילותו השוטפת ייתן מענה מיוחד להורים לרגל פתיחת שנת הלימודים. אנו מתכוונים להציב ביום הראשון ללימודים את הנהלת העירייה וחלק העובדים הן לקבל את פניהם של הילדים בבתי הספר והגנים והן ללוות ילדים במעברי החציה״.

ראש מנהל החינוך בעירייה, מעוז ביגון: ״אנו מאחלים שנת לימודים מוצלחת ללמעלה מ 45 אלף תלמידות ותלמידי בית שמש שיפתחו את שנת הלימודים. נמשיך לפעול בשביל ולמען ילדי העיר״.

נציג ועד ההורים, שי כהן: ״אנו בהנהגת ההורים העירונית פועלים על מנת לקדם במקביל להצלחתכם הלימודית גם את תחום הערכים והתרומה לקהילה באמצעות תמיכה בתנועות הנוער והפעלתן למען הקהילה. בשמי ובשם חבריי לוועד ההורים וחבריי בהנהגת ההורים העירונית אני רוצה לומר לכם ילדינו היקרים כי הינכם מקור לגאווה עבורנו . ברצוני לאחל לכל אחת ואחד מכם שנת לימודים מוצלחת, פורייה ומאתגרת״.