ראש עיריית בית שמש, ד״ר עליזה בלוך בועידת המשפיעים של חדשות 12

״תיקצוב מערכת החינוך היא השקעה ולא הוצאה. כל כסף שהמדינה לא משקיעה בחינוך- בגיל הרך, בבתי הספר ובתנועות הנוער, נאלץ להשקיע בו הרבה יותר כשנהיה מבוגרים. כשאני רואה תושב מובטל או מבוגר שלא מצליח, אני חושבת שאילו היינו משקיעים בו בגיל צעיר, הוא לא היה במצב הזה. צריך לתת את המקסימום לילדים ולתת להם הזדמנות".

בלוך הוסיפה: ״ אני מאושרת להיות ראש עיריית בית שמש. יש לי אנשי חינוך מצוינים ומקצוענים שמתעסקים ביצירת חינוך יותר טוב למען ילדי העיר. עם זאת פתחתי את שנת הלימודים כאשר חסרות לי כ-1000 כיתות במבנים בנויים וילדים רבים ברחבי העיר לומדים בדירות שכורות בתוך קירות גבס ובקראוונים. כך שמצד אחד אני אומרת למורה תפרוץ קדימה ורחוק ולעומת זאת הוא מלמד את הילדים בתוך מסדרון.

יש לנו ברחבי העיר בתי ספר רבים מצטיינים ואנחנו מנהלים מערכת עירונית שבה אנחנו מקדמים את העיר בית שמש להיות עיר העתיד של ישראל.

זה השלב שבו אני אומרת למדינת ישראל- קחי אחריות על כל הסיפור הזה, כדי שהילדים יוכלו לחיות וללמוד במקום בו יש להם הזדמנות. כמחצית מתושבי העיר שלי הם ילדים. ובקצב הילודה בעיר, בכל שבוע נולדות שתי כיתות לימוד בבית שמש ואנחנו כאן כדי לפתוח להם הזדמנויות. על מדינת ישראל לדבר בשפה אחרת״.

בלוך הוסיפה: ״חלק מהתפקיד שלנו בלייצר מערכת חינוך טובה זה לייצר את תמונת העתיד של הילדים, תמונת עתיד רחבה וגבוהה כדי שהילדים שלנו ישאפו להיות מנהלים, רופאים, מהנדסים, מורים. חלק מעיצוב של מערכת חינוך יצירתית זה להרחיב את רפורטואר החלומות של הילדים. להראות לילדים שיש להם סיכוי, ובכך להביא הייטק, תיירות ותעשייה לבית שמש כדי להוות דוגמא לילדים שישאפו״.

ראש העיר, ד״ר עליזה בלוך זכתה להיות אחת מ-20 המשפיעים מעוררי ההשראה של ועידת המשפיעים של קשת וחדשות 12