סוכות בבית שמש: כ-1500 איש טיילו היום בתל בית שמש

ב-1500 איש טיילו היום באתר הארכיאולוגי תל בית שמש, כחלק מהפעילות שעיריית בית שמש מקיימת לחג הסוכות.
במהלך היום התקיימו פעילויות לכל הגילאים לרבות- מפגש והתנסות עם ארכיאולוגיה בפעילות של רשות העתיקות, הכנת שמן זית, יצירת חותמות, משחקים ברחבי התל על ההיסטוריה של המקום ותחנות יצירה ואף חפירה ארכיאולוגית עם המכון הישראלי לארכיאולוגיה.

ראש עיריית בית שמש, ד״ר עליזה בלוך: ״תל בית שמש המה אנשים היום. זו היתה הזדמנות לראות איך בית שמש הופכת להיות אתר אליו באים מטיילים מכל הארץ בכדי לחוות את החפירות, את לימוד העבר, את החיבור בין הטבע והעתיד שאנו בונים היום בבית שמש לבין העבר. ההבנה המתמדת שמה שקורה היום בבית שמש הוא חלק גדול מהחיבור שלנו להיסטוריה יחד עם יצירת אופטימיות ותקווה לעתיד. אני מודה לחבר המועצה צבי ווליצקי על ההובלה ועל ניהול התהליך. אנחנו מזמינים את הציבור להמשיך לקחת חלק בפעילויות שלנו לסוכות״.

חבר המועצה הממונה על תחום התיירות, צבי ווליצקי: “היה מדהים לראות את ה-1500 איש שפקדו את המקום ונהנו מהפעילויות המתאימות לכל הגילאים. משפחות רבות חפרו בתל החדש ומצאו ממצאים מדהימים וראו את ההיסטוריה העשירה של בית שמש. זוהי אבן דרך למפעל התיירות שיקום בבית שמש. אני נמשיך להזמין את הציבור הישראלי לבוא ולראות את אוצרות הטבע העתיקות שיש לנו. אנחנו עובדים על תכניות להפוך את המקום לאתר מוסדר ונגיש לתיירים מכל הארץ ולתושבי העיר״.