מחזקים את המרחב הציבורי: מאות ילדים ובני נוער משכונת שיינפלד בפעילות ייחודית למען הקהילה והסביבה

מאות ילדים ובני נוער הגיעו היום להפנינג ייחודי לסיום חג הסוכות שקיימו ועד שכונת שיינפלד והיחידה לאיכות הסביבה של עיריית בית שמש ובסיוע המשרד להגנת הסביבה בנושא 'פלייס מייקינג' כחלק משינוי מראה החצר האחורית שת מרכז הקניות שבשכונתם. הילדים הכינו, יחד עם האומנית רינת לוק, פרחים מבקבוקי פלסטיק משומשים, ציירו על דפנות למתקן מיחזור ואף התקיימו פעילות ומשחקים לילדים.

ראש העיר, עליזה בלוך: "הפעילות הנפלאה הזאת מדגימה את כל מה שאני חולמת ומאמינה בו- שיפור המרחב הציבורי, התנדבות בני נוער, יוזמה של תושבים, מפגש קהילתי והכל תוך כדי אירוע חוויתי וכיפי. תושבים מובילים ועושים שינוי הלכה למעשה. יישר כוח לכל העוסקים במלאכה״.

חבר המועצה הממונה על איכות הסביבה ויו״ר ועד שכונת שיינפלד, צבי ווליצקי: ״השימוש בפסולת ליצירת אומנות שכונתית מהווה עבורי הגשמה של המאמצים שאני משקיע באיכות הסביבה ותיירות. כולי תקווה שעוד שכונות יאמצו את המודל ויביעו את הייחודיות שלהם. אני גאה בועד השכונה המשקיע אנרגיה ומאמצים כדי להבטיח את איכות חיי השכנים ומודה ליחידה לאיכות הסביבה של העירייה״.

יו"ר ועד שכונת שיינפלד, אוטו פרידמן אמר: "חשוב לנו לחזק את חיי הקהילה ותושבי השכונה והעיר ולעשות פעילות התנדבותית משמעותית לשדרוג המרחב הציבורי. ככה נעשה חיי קהילה יפים ומשמעותיים כאן בעיר"

ביחידה לאיכות הסביבה של העירייה מדגישים כי בימים הקרובים, שישה פרוייקטים נוספים יחלו להתממש בסיוע המשרד להגנת הסביבה בהקשר של שמירה על איכות הסביבה ביניהם : גינות קהילתיות ברחוב הגפן,פעילות למבוגרים מעמותת עולים בכניסה למתנ"ס גוונים ובכניסה לספרייה במרכז העיר, הקמת מרכז השאלת כלי עבודה וגינון במתנ"ס זינמן ושביל עצים ברחוב דובר שלום.

אחת מהעבודות שנוצרו בפעילות

חברי הקהילה במהלך הפעילות