סיור ראש עיריית בית שמש, ד״ר עליזה בלוך וחבר המועצה, צבי ווליצקי בארה״ב: ״זורעים קשרים משמעותיים ואסטרטגיים״

ראש עיריית בית שמש, ד"ר עליזה בלוך וחבר המועצה מהליכוד הממונה על קשרי חוץ, צבי ווליצקי חזרו השבוע מארבעה ימים אינטנסיביים בוושינגטון די סי שבארצות הברית. במהלך הביקור נפגשו עם ראשי הקהילות היהודיות בוושינגטון, מרילנד ובולטימור.

הביקור לווה בסיקור נרחב ואוהד בתקשורת היהודית הבינלאומית בוושינגטון. כאשר באחד העיתונים אמר מנכ"ל ועד הקהילה היהודית לקשרי קהילות של וושינגטון רבתי, קון הלבר: "כבוד לקהילה היהודית לארח את ראש עיריית בית שמש, ד"ר עליזה בלוך וללמוד מניסיונה הרב, לשתף אותה בהישגים של הקהילה שלנו ולהעמיק את הקשר עם בית שמש ומדינת ישראל" בכלי תקשורת אחר תיארו את המפגש "ראש עיריית בית שמש , מביאה חזון מנהיגות לוושינגטון דיסי" , בכלי תקשורת יהודי אמריקאי אחר תיארו: "ראש עיריית בית שמש עושה היסטוריה בביקור שלה בבירת ארה"ב"

במהלך הביקור נפגשו בלוך ווליצקי עם ראש עיריית וושינגטון די סי, מירואל באוזר ושוחחו על שיתופי פעולה אפשריים, פגשו עם שגריר ישראל בארה"ב, רון דרמר, נפגשנו עם ראשי הפדרציה היהודית בוושינגטון ועם נציגי ארגונים יהודיים מתוך כוונה לחדש קשרים שהיו בעבר לעיר. בנוסף נפגשו עם קבוצת צעירים הפעילה בארגוני יהדות שונים בעיר, קהילת "בית שלום" במרילנד ועוד.

את השבת הם עשו יחד עם קהילת בית הכנסת "קשר ישראל" ודיברו על העיר, על האפשרויות להשקעה ועל שיתופי פעולה אפשריים.

ראש עיריית בית שמש, ד"ר עליזה בלוך אמרה" חווינו ארבעה ימים אינטנסיביים ומשמעותיים עבור העיר בית שמש. אמנם אנחנו רק בתחילת הדרך אך זרענו את הזרעים הראשונים לקשר משמעותי ואסטרטגי ורקמנו שיתופי פעולה בנושא תעסוקה, רווחה, ספורט לרווחת התושבים. חזרנו לבית שמש מלאי מוטיבציה לחזק את העיר כעיר העתיד של ישראל".

חבר המועצה הממונה על קשרי חוץ, צבי ווליצקי אמר: ״כמי שהיה מעורב וחבר ועדת ההיגוי לפני כעשרים שנה ומכיר ומוקיר את התרומה של קהילות וושינגטון ודרום אפריקה בבית שמש, חימם את ליבי לראות את קבלת הפנים החמה שקיבלנו בוושינגטון בשבוע שעבר ואת הרצון לעזור לנו לקדם את בית שמש ולשפר את איכות חיי התושבים.

מצ״ב חלק מהכתבות שפורסמו בתקשורת הבינלאומית-